Pas op voor nepprofielen (Fakers)

faker-swingers

Als je al een beetje bekend bent met online dating dan ben je vast weleens nepprofielen tegengekomen; ook wel fakers genoemd. Helaas verpesten dit soort profielen de datingmarkt voor stel zoekt stel dating.

Waarom maken mensen nepprofielen aan?

Hiervoor bestaan verschillende redenen. Er zijn mensen die er op kicken om zogenaamd afspraken te maken en uiteindelijk niet na te komen. Je hebt ook mensen die het leuk vinden om je eerst helemaal gek te maken en daarna opeens niets meer van zich te laten horen.

We hebben ook gezien dat fake profielen worden aangemaakt door marketingbureaus om zo je gegevens te ontfutselen en daarna te gebruiken voor reclamedoeleinden.

Het is des temeer belangrijk om verstandig met je persoonlijke gegevens om te gaan. Dit klinkt als vanzelfsprekend maar bedenk wel dat vertrouwen op datingsites best snel gelegd is.

Ook wij komen nog vaak nepprofielen tegen op datingsites.  Heb jij ervaring of merk jij ineens ook veel fakers op een van de datingsites die wij aanraden? Laat het ons dan weten!

Hieronder enkele tips waaraan je een fake profiel kunt herkennen:

1. Te mooie foto’s

Lijken foto’s te mooi om waar te zijn? Dan zijn deze in de meeste gevallen ook te mooi om waar te zijn! Sommige fakers plaatsen extreem mooie foto’s. Deze herken je in eerste instantie meteen. Zo af en toe kom je ook dezelfde/bekende foto’s tegen. Dit kunnen gejatte foto’s zijn van een legitiem profiel.

2. Te veel voorkeuren

Fakers kruisen bijna altijd alle hokjes aan waarmee je in je profiel aangeeft welke voorkeuren je hebt. Ze zijn over voor “in” en stellen geen eisen aan leeftijd. Dat komt helaas te weinig voor.

3. Berichtjes

Je kunt makkelijk achterhalen als een faker een bedrijf is en je een nepbericht stuurt. Hierin stelt de Faker zich kort voor, laat direct weten dat hij/zij zin heeft en geeft een link naar een andere site om een afspraak te maken. Zo gaat dat dus nooit in z’n werk. Niemand geeft direct een link naar een andere profiel of eigen site. Dat gebeurt pas na elkaar verschillende berichtjes te hebben gestuurd.

4. Persoonlijke tekst

Aan de hand van een persoonlijke tekst kun je vaak ook een faker herkennen. Fakers schrijven korte teksten die je verleiden om z.s.m. contact met ze op te nemen. Voorbeeldje: “Zoek jonge en oudere geile mannen voor stevige seks. Liefst vandaag nog!”.

5. Betaalsite

Er zijn mensen die zo brutaal zijn om je door te sturen naar een betaalsite. Meestal in de vorm zoals aangegeven in tip drie, waarbij je een berichtje krijgt met de vraag om door te klikken naar een andere (betaal)site. Niet doen!

In principe zijn nepprofielen aardig snel te herkennen. Zodra je een beetje actief wordt met online datingsites dan zul je er vast wel een aantal tegenkomen. De fake profielen richten zich daarom met name op de nieuwe gebruikers die nog geen ervaring hebben met datingsites. Dit kan natuurlijk de eerste indruk van zo’n persoon verpesten.